Splošni pogoji

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine WOOLY PAWS, ki je dostopna na povezavi https://wooly-paws.com/ in jo upravlja Wooly Paws.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

 • Ponudnik: WOOLY PAWS (Mia Müller)
 • Sedež ponudnika: HRASTJE 35, 2341 LIMBUŠ
 • Matična številka:
 • Davčna številka:
 • E-mail: neli.woolypaws@gmail.com
 • Spletna stran: https://wooly_paws.com
 • Tel.: 041 885 275

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji naročila / povpraševanja potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli obdelati. Wooly Paws ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik naše spletne strani.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Kot uporabnik spletne strani wooly-paws.com  nam lahko vprašanja posredujete tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in nam s tem kot upravljavcu zaupate navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev vašega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi in niso vezani na eno fizično osebo. Podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujemo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta wooly-paws.com.

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • bistvene značilnosti blaga
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in so končne. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila izpolniti točne podatke.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

Naročilo je možno preklicati izključno preko elektronske pošte na neli.woolypaws@gmail.com.
V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila
 • V vsebini sporočila:
  • Ime in priimek kupca
  • Naslov kupca
  • Številka naročila

Potrditev naročila

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V primeru, da po prevzemu blaga prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pravica o odstopu od pogodbe ne velja za artikle izdelane po naročilu.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti na e-mail naslov: neli.woolypaws@gmail.com

Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom na naslov: Mia Müller, Hrastje 35, 2341 Limbuš

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke NE sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

Način plačila

Potrošnik lahko naročeno blago v spletni trgovini plača na naslednji način:

 • Plačilo po predračunu: naročeno blago lahko plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila.

Načini plačil se lahko glede na lokacijo naročnika, naslov za dostavo ali glede na trenutno situacijo spremenijo brez predhodnega obvestila.

Dostava

Vse pakete dostavljamo z lastno dostavo ali v sodelovanju z dostavno službo.

Strošek dostave se obračunava po trenutno veljavnem ceniku in je razviden pri zaključku nakupa.

Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dveh ali treh dneh od odpreme blaga. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. Rok dobave se prav tako podaljša v primeru izrednih razmer.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Upravljalec

Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

 • Wooly Paws, Mia Müller, o.d.d., Hrastje 35, 2341 Limbuš

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij nas pokličite na 041 885 275 ali pošljite e-mail na neli.woolypaws@gmail.com.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina WOOLY PAWS in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

POGOJI POSLOVANJA

Izdaja računa

Wooly Paws ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu doda tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob prejemu naročila.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Avtorske pravice

Vsebine objavljene na spletni strani wooly-paws.com,  kot so besedila, slike, video posnetki in drugo so last ali avtorsko delo distributerjev ali ponudnika in jih je prepovedano kopirati, reproducirati, spreminjati ali kako drugače uporabljati. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve pravnih postopkov.

Informacije

V kolikor imate vprašanja ali težave pri oddaji naročila nas kontaktirajte na e-naslov info@woolypaws.com ali na telefonsko številko 041 885 275.

Reševanje sporov

Morebitne pritožba ali reklamacije lahko kupec pošlje na e-naslov info@woolypaws.com. Ponudnik se zavezuje, da bo v roku osmih dni kupcu potrdil prejem e-maila in ga vseskozi obveščal o poteku izvajanja postopka. V primeru, ko to ni možno se spori rešujejo pred  za to pristojnim sodiščem v Mariboru.

Dostava in vračilo

Kupec je seznanjen, da z dostavo nastanejo stroški, ki se prištejejo h končnemu znesku nakupa.

Rok dostave izdelkov, ki so na zalogi, je do največ 7 delovnih dni po prejemu plačila oz. sprejemu naročila, razen če je drugače dogovorjeno.

Rok dostave naročenih izdelkov po meri oz. izdelkov, ki niso na zalogi, je do največ 30 delovnih dni po prejemu plačila oz. sprejemu naročila, razen če je drugače dogovorjeno. V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali rokom dostave, ponudnik kupca o tem obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave izdelka ter mu ponudi odpravo napake oz. rešitev, ki bo v obojestransko korist ali mu omogoči odstop od pogodbe (nakupa).

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, razen če pride do nepredvidljivih dogodkov na katere ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev…). V primerih zamude pri dostavi, ponudnik o tem obvesti kupca in ponudi možnost odstopa od pogodbe.

Dostavljamo preko Pošte Slovenije. Ponudnik si sicer pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Shopping Cart